Nordic Walking

Nordic walking is een jonge sport, die thuishoort in de groep "loopvormen", zoals wandelen, jogging, trimmen, marathonlopen, snelwandelen.

Nordic Walking volgt de natuurlijke bewegingspatronen van het menselijk lichaam, maar dan uitvergroot.

Bijna iedereen kan lopen. Bij Nordic Walking zijn de passen lang. Bij een lange pas worden de voeten afgerold en zo voorkom je dat je van de ene voet op de andere klapt. Om een lange pas te maken moet je je schouders en je romp wel draaien, anders raak je uit balans. Om je romp te kunnen draaien, moet je rechtop lopen, want draaien kan alleen om een rechte as. Als je rechtop loopt open je tevens je borstkas, wat meer lucht geeft. En als vanzelf zwaaien je armen mee.

Die armen vormen eigenlijk een probleem. Om de hele loopbeweging af te kunnen maken zijn ze te kort. Daarom gebruikt een Nordic Walker dan ook stokken (poles) op maat. Is Nordic Walking moeilijk? Nordic Walking is niet moeilijk, als je het eenmaal kunt. Nordic Walking moet je wel leren en oefenen, net als iedere ander sport. Niemand staat zomaar op Wimbledon te tennissen.

Voor wie is Nordic Walking een geschikte sport? Nordic Walking is voor iedereen, die wil bewegen.

Van jong tot oud, zelfs in het kader van revalidatie.

Jongeren in de groei, die bij andere sporten gauw blessures oplopen, kunnen Nordic Walking bedrijven als conditietraining.